F - kuldet

Hvalpe fra Kennel Eden Rose

F - kuldet efter Eden rose Belle Evia og Markvangen`s Dirk - kaldet Skipper.


Se billeder af F - kuldet her

Eden Rose Belle Evia

Markvangen`s Dirk - Skipper


Se mere om Evia her


Se billeder af Evia her


Mål og visioner for mit opdræt


Tryk her

Se billeder af F - kuldet her

D. 19.8.2018

Så er det 1,5 uge siden Gaio rejste som den sidste hvalp d. 8.8 og Felix rejste d. 6.8. Det har været rigtigt svært - også denne gang - jeg knytter mig helt vildt til de små pus. Men den sidste tid var rigtig hyggelig med et par drenge som var helt renlige og som bare hyggede sig med hinanden og med de andre hunde. De var med på besøg hos Fine - til stor fornøjelse for dem alle, de var med til træning i Nim og fik hilst på flere andre hunderacer og vi fik gået flere gåture i snor, så det var en skøn tid. Men dagene kom og de rejste til deres familier og så blev der stille. De andre hunde kom meget tæt på mig - kunne godt mærke at vi var kede af det, så der er blevet kysset og krammet en del med dem. Og det er godt - det har de også trængt til - at der var tid til dem.

Og hvalpene har det så godt - jeg får så gode tilbagemeldinger fra alle deres familier.

Så missionen lykkes - at lave endnu et godt kuld familiehunde som er frie, glade, nysgerrige, sjove, sunde, dygtige, frække, slemme, kærlige hvalpe. Og vi skal ses igen - familierne er gået sammen om at finde en dato i september, hvor de alle kommer her igen og jeg glæder mig vildt til at se dem alle igenD. 29.7.2018

Ja, så gik der lige en uge mere og Felix fik en dejlig familie. Han skal være klinikhund hos en dyrlæge og kommer til at bo ikke så langt fra os. Det er så dejligt - jeg ved at jeg får ham af se igen.Familien har været her to gange og hilse på ham og glæder sig helt sikkert til at skulle hente ham i næste uge.

Hvalpene har været med på mange gåture både med og uden snore og de klarer det så fint. De har haft en legeaftale med en 12 ugers Boston Terrier.

Freja rejste til hendes familie i torsdags og jeg får gode tilbagemeldinger fra dem. Hun er glad og tryg og så kan jeg sket ikke håbe på mere.

Vi har været i hundeskoven med Svendsens 4 hunde, samt søster Fine. Det var så dejligt at se hende igen og hun fik lige en mælketår ved Evia. Der blev tumlet vildt og meget og vi mærkede ikke meget til hvalpene dagen efter. Der skulle vist soves ud.

Men ellers hygger vi med Gaio og Felix som er her endnu. Et par skønne drenge som der er gang i, men som også er meget fornuftige og kærlige.


D. 21.7.2018

Ja, så gik hjemmesiden lige lidt i stå og der er ikke skrevet meget i den sidste tid; men det har været hårdt at skulle sige farvel til de første hvalpe. Fine rejste i lørdag og Fabian i onsdags og begge to har klaret det så godt. Tak fordi I er så gode til at holde mig opdateret - det betyder meget. Så jeg behøver slet ikke at bekymre mig så meget som jeg gør. Begge familier har jeg kendt fra før hvalpene blev født og det gir en stor ro. Men tanken om at alt dette menasseri snart er slut, har bare været så svært. Heldigvis er Freja, Gaio og Felix her endnu og de skal nok holde gang i os alle sammen.Jeg er begyndt at gå små ture med dem i snor og de er så gode til det. Selv ude ved vejen, hvor der kører mange biler, klarer de det så godt.

Og Felix - ja, hans nye far var så uheldig at falde ned af en stige og brække bl.a. lårbenet, så det er ikke en god ide at starte op med en lille hvalp på de vilkår. Så nu er jeg igen igang med at finde en ny familie til ham og mon ikke det lykkes. Der er ihvertfald fin interesse for ham.

Hvalpene dier stadig ved Evia - mon det nogen sinde stopper :-) 


D. 10.7.2018

Så er hvalpene blevet 9 uger og for Fine er det den sidste uge, hun er hos os. Hun bliver hentet på lørdag - heldigvis kun til Vejle, så jeg får lov at følge hende i fremtiden.

Felix`nye familie kom på banen og er valgt. Ja, jeg kunne have solgt 10 hvalpe mere, hvis jeg havde dem. Ikke fordi det er mig, men fordi der nærmest ikke bliver født nogle hvalpe for tiden. Det kan vi takke vores specialklub og DKK for, men det er en hel anden og meget lang historie.

Sidste uge gik med mange køreture til skoven, en hyggelig gåtur med en anden gravbasse og en tur til dyrlægen, hvor hvalpene blev vaccineret og fik sundhedsbøger. De klarer det hele med bravour.

Det er en travlt sidste uge med hele flokken. Alt papirarbejdet skal gøres klar, ligesom de indtil nu 1800 billeder jeg har taget af hvalpene skal fordeles. Det tager noget tid i de sene aftentimer. Men det er også hyggeligt - det er ligesom at gå tilbage ad Memory Lane for et øjeblik.

Vi kører stadig ture i bilen og de er så gode til det nu. Lidt uro i starten, men så falder alle til ro.Og turene i skoven er fantastiske - de elsker at være dernede, så vi har stadig flere tilgode.

Klumpen i halsen begynder at vokse hos mig - det er altid svært at tage afsked med de små pus. Men jeg ved at alle deres nye familier vil gøre deres allerbedste for at give dem alle det bedste liv. Og mine de voksne hunde har haft så tor tålmodighed med de små og nu trænger de også snart til at der skal ske noget for dem. Evia kommer til at savne sine børn - hun dier dem stadig 3-4 gange dagligt, men hun skal få så meget opmærksomhed og kærlighed, når de er rejst.

Felix, Freja og Gayo blir nogle uger endnu og det hjælper rigtigt meget, at de ikke rejser på en gang.


D. 2.6.2018

Så blev hvalpene 8 uger og kunne faktisk flytte hjemmefra - uha, ingen af os er klar :-).

Der er fokus på Felix, så mon ikke vi finder en dejlig familie derude. Han er ihvertfald så lækker og vil helt sikkert blive en dejlig hund i en familie.

Hvalpene har haft deres første biltur og det gik så fint. Lidt larm i starten, men ret hurtigt blev der stille. Turen gik til skoven, hvor hvalpene fik lov at løbe løs. Altid en kæmpe fornøjelse at se verden åbne sig for dem og især den lethed og sikkerhed de møder verden med.

Vi har bare verdens bedste vejr - er sikker på at hvalpene tror det altid er sådan i DK, men til tider er det også lidt for varmt og så holder de sig bare i ro og sover mere. Men når vi så når til aften og det bliver lidt køligere, så tager en vis mand ved dem - fanden - og så farer de rundt og leger. Det er virkeligt sjovt at se. De voksne gør det samme - leger, løber og nyder livet.

Evia gir dem stadig en tår ind imellem - hun kan slet ikke lade være. Det kan blive til en 3-4 gange om dagen og er sikkert ok i forhold til at her er så varmt. De drikker nu fint vand, ligesom de er så gode til at spise. Om aftenen får de smidt maden i græsset og så bruger de næserne til at finde det.


D. 24.6.2018

7 uger i dag - jeg er lykkelig for at de ikke rejser herfra om en uge, hvor de er 8 uger. Vi har stadig så meget, vi skal sammen.

Felix - grå mand - mangler stadig den rette familie. Vi har god tid og han bliver bare indtil det lykkes. Han er en rigtig dejlig hvalp, så jeg vil nyde at han bliver lidt længere.

Jeg troede Evia var stoppet med at die, men nej, de får stadig en tår 2-3 gange dagligt. Det påvirker heldigvis ikke deres lyst til mad, så de kan sagtens klare sig uden den lille mælketår. Men alle synes det er så hyggeligt.

De har et par gange leget til lydbånd med bulder og brag  og ingen hvalpe reagerer negativt. Nu er det op til familierne at fortsætte med at lade hvalpene lytte til larmen - de får et USB stik, hvorpå det ligger. Så kan de nemlig undgå problemer til nytår.

Hvalpene har været mere på flere gåture i vognen og nu ligger de helt stille deri. Næste step bliver bilture.

Jg har ferie nu i 3 uger, så vi har mange projekter at skulle nå.


D. 19.6.2018

Hvalpene er nu 6 uger og hu hej, hvor det går. Jeg troede jeg havde fundet nye familier til alle, men en sprang fra og derfor søger vi en ny familie til Felix. Han er en gæv lille hund, som ikke er bange for noget som helst. Han er kærlig og vil så gerne putte. Jeg er sikker på at der nok skal være den bedste familie til ham derude.

Men ellers går alt som det skal. Hvalpene er nu fordelt - lidt tidigere end jeg plejer, men jeg har nogle meget engagerede familier og derfor synes jeg at de skulle vide, hvem de skulle have allerede nu, så de kan følge netop deres hvalp de næste 4 uger.

Hvalpene er næsten renlige, hvilket selvfølgelig betyder at der også kan ske uheld; men de er så gode til at besørge udenfor. De spiser fantastisk godt - er nu begyndt at få maden smidt over hele gulvet, så de bruger god energi på at søge det. Hvalpefoderet får de tørt og de klarer fint at knase det.

Jeg har taget den store gynge frem og røret er kommet på loftet igen. De tager nogle ordentlige ture og jeg er sikker på, at stimuleringen af den vestibulærsans er med til at forhindre køresyge ved bilkørsel. Det håber jeg ihvertfald.

I dag har hvalpene været med på den første tur udenfor matriklen. Jeg puttede dem i udstillingsvognen og gik en tur med de dem og de store. Joh, de havde lidt lyd på i starten, men de var trætte og puttede sig hurtigt. Allerede næste gang vil det gå bedre.

Evia er stadig tynd, synes jeg. Vores familier er heldigvis gode til at fortælle at de synes hun ser bedre ud, men hun er tynd. Hun begynder at sige lidt fra i forhold til at die hvalpene, men hun kan ikke stoppe helt. Hun elsker de hvalpe og skal lige finde ud af, at hun sagtens kan være sammen med dem uden at de skal have mad hos hende.

Hvalpene har fået deres 2 ormekur og der var heller ingen synlige orm.


D. 10.6.2018

I dag er hvalpene 5 uger og vi er halvvejs i deres uddannelse i at være hvalpe fra min kennel - Eden Rose. Ja, heldigvis bliver de mindst til de er 10 uger, så vi har mange stunder som vi skal nyde sammen endnu.

Hvalpene får stadig mad morgen og aften, samt A38 til nat. De spiser så godt alle sammen og Evia accepterer, at hun ikke skal die dem hele tiden. Det gir også Evia lidt mere overskud - hun er glad og godt tilpas.

Hvalpene er ude hver gang de er vågen og de er så gode til at besørge udenfor. Ja, den lille gule pige stopper leg i udestuen for at gå udenfor og besørge og så går hun ind igen. Selv i regnvejr gik hun ud. Men hun er ikke den eneste, så jeg håber mit arbejde med at gøre dem renlige lønner sig på sigt.

Hvalpene er rigtige sjove nu - kærlige, men også nogle banditter. De bider i hinanden, gør og knurrer, for derefter at putte helt tæt sammen. Den første start af socialiseringen er startet. Bastian tager også del i opdragelsen, imens Rose og Tilde mest leger med dem.

Vi har mange på besøg og hvalpene vænner sig til at være i forskellige hænder. De er trygge og rolige og nyder opmærksomheden fra alle.


D. 5.6.2018

Så har hvalpene rundet de 4 uger og alle 5 vil få en ny familie. De bliver først fordelt om 4 ugers tid, men alle er reserveret.

Vejret er helt fantasitisk, så hvalpene har faktisk været ude hver dag i den sidste uges tid. De nyder meget at være ude og begynder så småt at bevæge sig længere væk fra os. Der viser sig meget leg nu og socialiseringsprocessen er i gang. De andre hunde i huset - mormor, onkel og tante - tager også del i pasningen nu og de elsker det alle 3. Det skal nok blive hyggeligt.

Tænderne myldrer frem, men de har heldigvis ikke fundet ud af at de kan bide Evia når de dier. De får mad morgen og aften, samt lun A 38 til nat. De er så gode til at spise.

Hvalpene har fået deres første ormekue og de har haft besøg af den første børnefamilie. Det tog både hvalpe og moren i stiv pote.

En dejlig og harmonisk flok - de er så lækre.


D. 30.5.2018

Hvalpene er blevet 3,5 uge og er flyttet i stuen, hvor de har været den sidste uges tid. Det er til stor fornøjelse for de andre hunde i huset, som nu kan følge lidt med. Evia nyder også at være i centrum og går ud og ind af hvalpegården.

Vi har i sidste weekend haft besøg af 4 familier og det gik rigtigt fint. Ingen kan jo stå for sådan en dejlig flok hvalpe, så der blev nusset og pusset med dem alle. Evia tog al postyret med ophøjet ro og nød også at blive kælet for.

Hvalpene har fået deres første måltid bestående af torskerogn og A38 og det bekom dem vel. Her på 3 dagen får de to gange dagligt. Håber det kan give lidt pause til Evia, som er lidt tynd, men hun elsker at die hendes børn, så måske bliver det svært at få hende til at stoppe.


D. 23.5.2018

Ja, så er hvalpene blevet 17 dage og trives stadig i bedste velgående. De er alle kornfede og trivelige og bare så dejlige. De har fået øjne og begynder nu at ligne små hunde. De er begyndt at flytte opmærksomheden på hinanden - en spirende leg - og nyder at putte sammen i kassen.

Evia har det godt og har masser af mælk. Hvalpene tager mange lange lure igennem dagen og især om natten - et tegn på at hun har nok mælk til dem. Evia havde et par dage med meget dårlig mave, men kom heldigvis hurtigt på banen igen. Hvalpekassen blev flyttet i stuen i fredags og Evia nyder at være tæt på os andre. De andre hunde nyder lydene af hvalpene og glæder sig helt sikkert til at de skal være tanter og onkel sammen med dem.

I næste weekend får vi de første besøg af de nye familier. De har vist stor tålmodighed i ventetiden, men nu glæder de sig også til at se banden.


D. 12.5.2018

Hold nu op - havde slet ikke opdaget at det var så længe siden at jeg skrev herinde. Dagene går så hurtigt, men jeg nyder dem til fulde.

I dag er hvalpene 5 dage og alt går helt som det skal. Det har været nogle hårde dage for Evia pga. megen varme, men det er blevet lidt bedre nu. Hun elsker at være i hvalpekassen, men kommer dog også ud og hygger med os andre ind imellem. Gåture skal hun med på - nogle gange med de andre og andre gange alene. Evia har fået godt sul på kroppen igen, så hun er sket ikke afpillet mere, som hun var lige efter hvalpenes fødsel. Det betyder samtids at hun har god energi og overskud til at klare alle hendes opgaver. Hun har masser af mælk og er bare en fantastisk hundemor.


Hvalpene trives til ug og slange. De tager alle på og ind imellem måltiderne er der ro i kassen. Jeg tror de sover det meste af natten - der er ihvertfald helt ro.


De har nu fået navne:


Rød pige - Eden Rose Fine

Gul pige - Eden Rose Freja

Blå dreng - Eden Rose Fabian - kaldet Fabby

Grå dreng - Eden Rose Felix (Smith)

Grøn dreng - Eden Rose Frodur


Indtil videre er der 4 reservationer på hvalpene, så der er stadig en hanhund ledig. Jeg har tæt kontakt med de kommende familier og glæder mig over at de vil dele alle mine glæder og oplevelser med hvalpene.
D. 5.5.2018

Så nåede vi til dag 60 og midt på aftenen begyndte Evia at blokke. Vi havde en rigtig urolig nat, hvor det eneste sted hun fik ro var i sengen ved mig, så der lå hun. Hele dagen efter blokkede hun on and off. Hun tog mange pauser, så jeg var ofte i tvivl om, hvad hun havde gang i. Dorthe Grøn kom herover og var fødselshjælper. Ved 18 tiden tog vi lige til dyrlægen og fik et tjek og der fik vi konstateret at hun var åben i bag og at der ingen hvalp sad i klemme. Efter vi kom hjem, fik hun veer og efter kort tid, begyndte hun at presse. Det gjorde hun i rigtig lang tid - hun var så dygtig - men der skete bare ikke noget. Kl 21.30 var min tålmodighed opbrugt og vi kørte til dyrlægen igen. Her blev Evia undersøgt og der var ingen tvivl om, at der sad en hvalp fast og den ville hun aldrig selv få ud. Så det blev til et kejsersnit. Der er altid en risiko ved et kejsersnit, og jeg var meget nervøs ved om der skulle støde noget til Evia, men det hele gik efter bogen og et par timer senere, var vi igen på vej til Jelling med en stadig bedøvet hundemor og 5 skrigende hvalpe, som bare var sultne. Det var nogle store hvalpe som lå i vægt fra 334 - 420 g, så ikke så sært at der havde været problemer med at føde dem. I løbet af natten fik alle en mælketår og Evia begyndte at vågne op. Det er altid spændende, hvordan en tæve reagerer, når de vågner op og der ligger hvalpe, men Evia var helt fantastisk og gik straks igang med at nurse de små.

Hvalpene blev født d. 6.5 og i dag - på deres første dag, trives alle til fulde. De spiser og sover og Evia nyder bare at være sammen med dem. Evia er tappet for kræfter pga. det lange forløb, men hun er tapper og jeg er i fuld gang med at få hende op i sul igen.


Tak til Dorthe Grøn som stod stand bye hele dagen og aftenen, tak til Hanne F som altid er god for de bedste råd og som er en stjerne til at berolige mig, når jeg er lige ved at gå i selvsving af bekymring, tak til Gert og Vibbe for lån af deres skønne hanhund Skipper, tak til dyrlæge Sarah, Christina og Pedersen som bare stod klar sent søndag aften, til at hjælpe min lille hund. De gjorde et fantastisk arbejde og har stor fortjeneste af, at det går så fint med alle i dag. Tak til mine skønne kollegaer som hjælper til, så jeg kan få lov til at få tid og ro til at være sammen med mine guldklumper og tak til Ulla som agerede barnepige for Evia en af de sidste dage.

Der er interesserede hvalpekøbere som er glade i dag - der kom det de ønskede sig og tiden i fremtiden vil sikkert blive brugt til besøg af de nye familier. Og tak til alle jer på F,B som kom med opløftende hilsner og gode tanker hele dagen igennem


D. 1.5.2018

Så går Evia ind i den sidste uge og det bliver så spændende. Hun har det så godt på trods af at hun fylder godt i landskabet. Det begynder at knibe for hende at spise særlig meget - det er bare ikke plads til mad i maven, men jeg prøver at fordele måltiderne over flere gange og håber hun får alt det, hun har behov for. I dag oplevede jeg at hun satte tempoet ned på den daglige gåtur, så nu vil jeg gøre den kortere, for ikke at hun overanstrenger sig. Hun elsker at komme med ud, så det bliver vi ved med helt til det sidste.

De sidste dage skal gå med at gøre diverse indkøb - så som at få hønen/kyllingen klar. Jeg sætter altid en kylling på komfuret, når mine hunde begynder at føde. Den skal være et godt måltid til tæven, når det hele er overstået.


Vægt: 12.765 - en vægtøgning på 830 g


Mål: 64 cm


D. 24.4.2018

Ja, så er det 7 uger siden at Evia blev parret og maven vokser og vokser. Evia har det super godt - går stadig forrest på gåture og bestemmer farten. Hun er stolt og glad for at vise sin mave frem - jeg er ikke i tvivl om at hun glæder sig til at de små kommer og ca. 14 dage.

Jeg har kunnet mærke liv siden i lørdags. Jeg sidder mange gange i løbet af en dag med hænderne på hendes mave og det er en stor glæde at mærke de små spjæt hvalpene giver. Der er megen aktivitet og de bobler overalt i hænderne. Jeg har stadig ingen ide om hvor mange hvalpe der gemmer sig, men jeg tænker der er 3-4 stykker som sidste gang.


Vægt: 11.935 - en vægtøgning på 855g


Mål: 59 cmD. 17.4.2018

Uha, tiden går hurtigt nu - 6 uger og kun 3 uger tilbage inden hvalpene kommer. Der er mange ting der skal gøres, men det er en rar tid med mange minder om de tidligere hvalpe herfra. Jeg har bare verdens bedste hvalpekøbere til mine hvalpe - tak fordi I altid er så gode til at sende billeder og små historier om jeres hunde. Jeg er så glad for at kunne følge med i deres og jeres liv.

Hvalpekøbere har jeg også til dette kuld. Alle har været her og hilse på flokken og det er dejligt allerede at lære jer af kende inden hvalpene kommer.

Evia nyder livet som vordende hundemor og hun stortrives.


Vægt: 11.080


Mål: 53 cmD.10.4.2018

I dag er det 5 uger siden at Evia blev parret med Skipper og hun trives i allerbedste velgående. Maven bliver større og større og jeg kan se at hun bliver bredere over lænden. Hun er glad og meget bevidst om at der er noget undervejs, så jeg glæder mig så meget til at hun igen skal opleve at blive hundemor for en lille flok hvalpe. Vi ved endnu ikke hvor mange der er, men tænker at det blir en lille flok som sidst. Hun vejer og måler ihvertfald næsten det samme som sidst på dette tidspunkt.


Vægt: 10.270


Mål: 50 cm

 


D.3.4.2018

I dag er det 4 uger siden at Evia blev parret med Markvangen`s Dirk - til dagligt kaldet Skipper. De havde to gode parringer og ventetiden har været svær; men idag er der blevet konstateret drægtighed ved dyrlæge Pedersen i Vejle. Vi glæder os vildt - især Evia, som ved hvad der venter hende. Sidst var hun en fantastisk hundemor og det er jeg sikker på, at hun bliver igen.