D - kuldet

Hvalpe fra Kennel Eden Rose

Søndag d. 10.5 2015

Vi har i dag fået 6 hvalpe - 4 hanner og 2 tæver. De vil være salgsklare i uge 29. I er velkommen til at henvende jer for yderligere spørgsmål.

D. 6.9.2015

Alle hvalpene er flyttet hjemmefra og vi forventer et nyt kuld i sommeren 2016.


Mål og visioner for mit opdræt

Tryk her

Eden Rose Bastian

 Læs om Stuttleggens Klara her

 

Se billeder af Klara her

 

Læs om Eden Rose Bastian her

 

Se billeder af Bastian her

 

Stuttleggens Klara

D.7.9.2015

Så er alle hvalpene flyttet hjemmefra - pludseligt gik det stærkt. Didrik flyttede til Birkerød sidste weekend og i går gik Camillas store ønske i opfyldelse, da hendes forældre gav hende lov til at få Dante. Han bor nu 200 meter fra os, så det bliver dejligt at følge ham tæt i fremtiden.

Det har igen været et lækkert kuld hvalpe ligesom alle de store har været fantastiske som opdragere, puttere, legetanter osv. Alle familierne har været fantastiske og jeg glæder mig vildt til at følge alle i fremtiden.

Det var så Klaras 3 og sidste kuld. Magen til en hundemor findes ikke og det har desuden været spændende at se, hvad Bastian giver fra sig hos hvalpene.

Vi forventer nye hvalpe til næste efterår - da er det Evia som står for skud. Hanhunden er endnu ikke valgt.

 

D. 22.8.2015

Uha, hvor er jeg bare ikke for flittig på denne side, men jeg lover at jeg bruger det meste af min tid på hvalpene i stedet, så de bliver socialiseret på bedst mulig måde.

De er 14 uger nu og burde være flyttet hjemmefra, men de rigtige familier er endnu ikke dukket op, hvilket er vigtigt for mig. Jeg vil være helt tryg ved at sende hvalpene afsted, så vi venter gerne på de rigtige.

Men det indebærer jo også at jeg fortsætter mit arbejde med at socialisere hvalpene og det bliver de. De får flere køreture hver uge, ligesom de møder andre hunde, hvalpe og børn i alle størrelser. De går tur i liner og de er begge så gode til det. Jeg øver lidt alene hjemme med dem, hvilket kan være lidt svært med 7 hunde i huset, men vi tager små skridt.

De har fået deres 4 og sidste ormkur og de har ingen orm.

Sidder der en dejlig familie derude og har lyst til en sød, kærlig og velafblanceret gravhundehvalp, så giv endeligt et kald.

 

D. 9.8.2015

I dag 13 uger til drengene og de er bare så skønne. Stille og rolige - vilde og farlige. De kan det hele. Vi øver flittigt med at gå i snor og de er så gode til det. I går var vi oppe i Jelling, hvor de mødte en masse fremmede mennesker - både børn og voksne - og i dag har jeg haft Camilla til at hjælpe med at gå med dem - det går så godt.

De andre i flokken nyder dem også - der bliver leget og puttet en del. MEN......

Vi nyder dem bare så længe de er her.

 

D. 3.8.2015

Hold da op, hvor går tiden hurtigt her hos os. Didrik og Dante er nu blevet 12 uger og er et par særlig chamerende fyre. De har så stor glæde af hinanden og de andre voksne hunde og vi hygger os; men meningen er jo stadig at de skal finde nogle nye familier, så kender I nogle derude, som har lyst til at elske et af mine hundebørn, må I gerne sende dem denne vej :-)

Jeg arbejder meget for at socialisere dem ved bl.a. at tage dem med til træningsbanen i Ørum hver onsdag. Her møder de andre hvalpe og voksne hunde og begge lærer en masse nyt. De kører i bil uden problemer - har fundet ud af at bilturen ofte ender ved noget sjovt. Vi øver med at gå i snor og det går fremad. I dag skal de vaccineres for 2 gang og så er de i følge min dyrlæge fuldvaccineret.

Vi får gode tilbagemeldinger fra de andre hvalpe fra kuldet. De trives alle til fulde i deres nye familier og oplever en masse.Tak for det.

 

 

D. 19.7.2015

Uh ha, her blev stille. I mandags sagde vi farvel til Dax, den dejlige hund. Det var svært, men vi fik hurtigt gode tilbagemeldinger og billeder tilbage fra Henning. Dax har det dejligt og nyder hvalpelivet i Christiansfeld. Så er der to dejlige drenge tilbage, som stadig mangler nye familier. Dem skal der også ske lidt ekstra for, så i mandags fik vi om eftermiddagen besøg af folk og hvalpe fra Kennel Brunmose og vi nød alle en stund i skoven.

Vi har været på besøg hos Diva og hendes familie med hele banden og der var stor gensynsglæde fra både to og fire benende. Fredag var Dante og Didrik med mig på arbejde i Børnehuset Artibus og det var en stor fornøjelse at se dem sammen med alle børnene. Drengene fik lært at gå i snor - de løb rundt over hele legepladsen med deres læremestre efter sig.

Ellers går tiden godt i samvær med de store hunde. Der er altid en der vil lege, så tiden går fint.

 

 

D. 14.7.2015

Så blev hvalpene 9 uger og vi har haft noget travlt i den sidste uge. Mandag var de alle til dyrlægetjek og blev desuden vaccineret. Der var heldigvis ingen der blev syge. Hvalpene har lyttet til lydcd flere gange og var helt trygge ved de høje lyde. Vi har desuden haft mange køreture i bil og flere ture gik i skoven. Nej, hvor alle nød at tumle i bladene og bare gå med næsen i skovbunden.

Lørdag skete det første opbrud, da Dino blev hentet af hans familie. Søndag formiddag rejste Diva og om eftermiddagen blev Dolly hentet af hendes familie. Mandag blev Dax hentet af Henning og så er her to drenge tilbage.For at det ikke skulle blive alt for trist, havde vi lavet en legeaftale med de 4 halvsøskende fra Kennel Brunmose og turen gik igen i skoven, hvor alle havde en fest. Jeg har fået gode tilbagemeldinger fra de nye familier om, at flytningen er gået så fint.

 

D. 5.7.2015

I dag bliver hvalpene 8 uger og hold da op, hvor tiden bare er gået hurtigt. Vi begynder at gøre klar til at de skal rejse, så vi har meget der skal nåes.

I tirsdags havde de den første biltur og det gik fint. Lidt uro i starten, men så faldt de til ro. Turen gik til et besøg i børnehaven Onkel og Tante og der var mange børn, som gerne ville hilse på hvalpene. De var trætte da vi kørte hjem :-)

Fredag havde vi besøg af hvalpenes halvsøskende, som kun er 3 dage yngre end dem selv. En dejlig oplevelse at have 12 hvalpene løbende ude på græsset.

De har fået deres 3 og sidste ormkur her.

Men ellers har vi tilbragt den meste tid i haven. Vejret har været fantastisk og haven er næsten lavet om til en hundelegeplads, så der er masser af udfordringer for hvalpene.

 

D. 29.6.2015

Nu er hvalpene blevet 7 uger og trives vældigt. De er mere aktive nu og sover mindre. Derfor er det bare så godt at jeg har ferie, så jeg har tiden til at socialisere dem yderligere de næste uger. De har flere ting som de skal møde for første gang og jeg glæder mig. I morgen tager vi f.eks. ud i børnehaven, så de kan møde børn i forskellige aldre. Det skal nok blive sjovt. Men ellers skal de have nogle bilture ligesom et møde med en rar stor hund er arrangeret. Det bliver spændende at se, hvordan de reagerer.

Jeg har travlt med at få hvalpenes mapper gjort klar ligesom de sidste ting er indkøbt til når hvalpene rejser herfra til deres nye familier.

 

 

D. 22.6.2015

Så er hvalpene blevet 6 uger og hu hej som tiden går. Jeg kan næsten få ondt i maven over at tænke på at de snart skal herfra, men der er gode familier som venter på dem, så det skal nok gå alt sammen. Jeg har en måske to drenge tilbage, men mon ikke der kommer familier til dem også.

Vi har i denne tid besøg af de nye familier og det er så dejligt at lære dem godt at kende, inden hvalpene flytter herfra.Så bliv endelig ved med at komme forbi :-)

Hvalpene udvikler sig helt som de skal. De er de mildeste små engle, men pludselig vender temperamentet og de er de værste små djævle overfor hinanden. De lærer de sociale spilleregler i samværet med hinanden og med de store hunde. Jeg kan bruge timer på at iagttage dem - er nok lidt skadet fra mit arbejde :-) De vil overhovedet ikke være i hvalpegården når de er vågne - de skal bare ud og er enten i haven, i legerummet eller i stuen. De er meget dygtige til at gå ud og besørge eller også gør de det på aviserne - det er meget få uheld de har.

 

D. 14.6.2015

Så runder hvalpene de 5 uger og begynder at ligne små gravhunde. Der sker så meget med dem hver eneste uge og de er så sjove at følge. De har været i haven for første gang og det var en stor oplevelse for dem. Alle var dog nyggerige og havde mod på at udforske haven. Anden gang de var derude kravlede flere af dem igennem graven - det var sjovt.

Alle tanterne er hjælpere nu og det er fornøjelse at se, hvor nænsom og kærlig de er overfor hvalpene. Klara er helt tryg ved de andre og ser dem helt sikkert som en hjælpende pote. Hvalpene har fundet ud af at det er sjovere at være udenfor hvalpegården, så lige så snart de vågner, står de ved lågen og skriger - vi vil ud. De kommer ud på stuegulvet eller i legerummet og så leger de lystigt. Jeg har aviser til at ligge og de er faktisk rigtig gode til at ramme dem :-)

Hvalpene får mad 4 gange nu - hvalpefoder med A 38 morgen, middag og aften og A 38 til nat. De får stadig en tår ved Klara ind imellem, men det vil blive mindre. De tager godt ved nu, så det er godt at de selv vil spise.

Hvalpene har fået klippet kløer 3 gange og i dag skal de og Klara have deres anden ormekur.

 

D. 7.6.2015

Så runder hvalpene de 4 uger og sikke en fart de har på.

De er ude af hvalpekassen så snart de vågner og de har også været i legerummet et par gange. Det nød de og alle tingene blev undersøgt. Det er tydeligt at se, at får de plads til at bevæge sig, så forbedrer de hurtigt deres gang og kommer frit fremad. De er begyndt at lege lidt med hinanden og de kommer med knurrelyde - man er vel en stor kriger.

Ja, store er hannerne nok - ca. 1600 gram vejer de og den røde tæve kommer lige efter. Diva er stadig lille, men hun er kvik. Hvalpene får nu mad 2 gange dagligt og især Diva tager godt fra. Hjørnetænderne stikker frem nu, så stakkels Klara som jo stadig giver dem en tår i mælkebaren flere gange dagligt. Håber ikke at de er for hårde ved hende.

Endelig har Evia og også far Bastian fået lov til at komme ind i hvalpekassen til hvalpene. Klara er helt roligt ved dem begge og de nyder at lege med hvalpene. Evia lærer en masse og glæder sig sikkert til at det er hendes tur til at få sine egne hvalpebørn.

 

D. 31.5.2015

3 uger i dag - hu hej, hvor tiden går. Hvalpene trives i stor stil og de begynder nu at bevæge sig mere rundt i kassen. De leger også lidt og der kommer flere lyde fra dem. Nu bliver der sjovt. I aften var de udenfor kassen for første gang og det var en stor oplevelse for dem alle. De skal nu lære at gå ned og op ad rampen, så jeg trygt kan lade den stå åben, når jeg tager hjemmefra.

I dag skal de have deres første ormekur og snart skal de have deres første rigtige måltid bestående af A 38 og torskerogn.

Klara passer dem så fint og så har en hun hjælper på sidelinjen, som bare venter på at får signalet: så må du komme til. Evia står udenfor hvalpegården konstant og vil bare så gerne ind til hvalpene. Hun skal nok blive en god faster for de små.

 

D. 24.5.2015

I dag er det 14 dage siden at hvalpene så dagens lys og hu hej, hvor det går derudaf. Hanner er kæmpe hundebørn, imens tæverne er noget mindre. Men alle trives og Klara har masser af mælk til dem. Alle har nu fået øjne og de er bare så skønne at kigge på.

Jeg valgte i går at sætte hvalpekassen ind i hvalpegården i stuen, da jeg så har nogle dage at observere Klara. Hun virker nu til at være meget tryg, selv de andre kommer tættere på. Jeg passer dog på, at de ikke kommer ind i hvalpegården til hende. Men nu kan Klara bedre følge dagens rytme og selv bestemme om hun vil være i hvalpegården eller udenfor i stuen.

 

D. 18.5.2015

Så er hvalpene blevet en uge og trives i allerbedste velgående. Klara er en fantastisk hundemor, som passer dem til ug og slange. Hun har masser af mælk i mælkebaren og hvalpene tager godt for sig. Drengene er store og de to små piger lidt mindre, men de får alle, hvad de skal. Klara kommer mere og mere ind til os andre i stuen ligesom hun nyder den daglige gåtur med resten af banden.

 

D. 12.5.2015

I dag er hvalpene 2 dage og alle trives i bedste velgående. De sutter og sover på skift og Klara hygger sig med dem i hvalpekassen. Hun er en rigtig god hundemor, som skaber ro for hvalpene. I dag da jeg skulle på tur med de andre rødder, ville Klara med. Jeg tænkte, at det ville hun nok fortryde, men hun fik snor på og så afsted. Hun forrettede det hun skulle og så vendte hun om og ville hjem til børnene igen. Det kom hun og vi andre gik en lang tur.

 

Hvalpene har nu fået navne og hedder følgende:

 

Lyserød pige - Eden Rose Dagmar

Turkis mand - Eden Rose Dax

Grøn mand - Eden Rose Dino

Grå mand - Eden Rose Didrik

Rød pige - Eden Rose Diva

Blå mand - Eden Rose Dante

 

D. 10.5.2015

Vi har fået hvalpe. Læs Sidste Nyt her

 

D. 5.5.2015

Endnu en tirsdag er nået og Klara går nu ind i 9 og sidste uge af sin drægtighed. Hun er stor nu - maven mangler kun 3 cm før den når gulvet; men det til trods er Klara i et vældigt fint humør og nyder de mange måltider og hendes gåture. Hun er lidt urolig om natten - kan vist ikke ligge ordentligt for hendes mave. Jeg mærker masser af liv, når jeg lægger hænderne på hendes mave og jeg elsker følelsen af de små pus der sparker. Jeg har 3 arbejdsdage endnu og så står den på ferie sammen med Klara og resten af banden.

 

Vægt: 12,4

 

Mål:67 cm

 

D. 29.4.2015

Så har Klara været til dyrlægen og fået sat antal på kommende hvalpe. Dyrlægen regner med 5 små hvalpe - en god størrelse på et kuld, men jeg tror der måske er en til to mere. Vi får se - det bliver så spændende.

Jeg har nu mærket liv i Klaras mave. Igen den dejligste fornemmelse.

 

D. 28.4.2015

Så er der lige 2 uger tilbage inden hvalpene kommer og det er 7 uger siden Klara blev parret. Hun fylder godt i landskabet, men trives godt. Er stadig med på fælles gåturene og går i rask tempo. Hun har en vældig appetit - spiser 3 gange om dagen og spiser op hver gang.

 

Vægt: 11.2

 

Mål:60 cm.

 

D. 21.4.2015

I dag har Klara fødselsdag og hun bliver 7 år. Hun er fejret lige fra morgenstunden med fødselsdagssang og i eftermiddag havde hun gæster og fik gaver. Uha, det var lige noget der passede hende.

Tirsdage er næsten blev et højdepunkt i ugen, da det er dagen, hvor Klara bliver vejet og målt. Det er så spændende at se, hvor meget hun tager på. Ja, hun er godt nok tyk - også tykkere end sidste gang, men hun får nok mere foder end sidst.Hun trives stadigt så fint og nu er der kun 3 uger tilbage.

 

Vægt: 10,4

 

Mål:55 cm.

 

D. 14.4.2015

I dag er det 5 uger siden at Klara blev parret med Bastian og der er kun 4 uger til hvalpene kommer. Vi er så spændte på, hvad hun bærer på denne gang. Hun trives så godt, bliver tykkere og tykkere, men det er ingen hindring for hende på vores gåture. Klara er den der går forrest og der er fart på. Hun er kommet på hvalpefoder og det er hun glad for. Får mad morgen og aften og en lille smule til nat.

 

Vægt: 9,5 Hun har taget næsten 700 g på i løbet af en uge.

 

Mål: 48 cm.

 

D.1.4.2015

I dag har jeg haft Klara til scanning hos dyrlægen og der blev konstateret, at hun er drægtig med D kuldet. Jeg regner med at hvalpene kommer ca. d. 12 maj. Dette bliver så Klara`s tredie og sidste kuld, da hun nærmer sig de 7 år. Denne gang er hun parret med vores egen Bastian og det bliver spændende at se, hvilke egenskaber de to sammen giver videre.

Klara har det rigtigt godt og har vist tegn på drægtighed lige fra hun blev parret. Hun er ekstremt sulten og kælen - ja, skal helst sidde med hendes krop op foran mit hovede hele tiden. Så vi går den søde ventetid i møde med stor glæde.

Dorte Sørensen, Hvesager 58, 7300 Jelling. Tlf. +4530281141. Email: dorte@jellingnet.dk