B - kuldet

Hvalpe fra Kennel Eden Rose - B Kuldet - 2013

Efter Markvangen`s Aslan og Kretzmann`s Esta La Eden Rose

         

 

Aslan er en glad og meget venlig hanhund med det allerbedste temperament. Han er rolig og optræder altid velafbalanceret ligemeget hvor han befinder sig. Han samarbejder gerne med sin ejer og de har sammen opnået bl.a. brugschampionat på spor. Han har desuden gået flere gange til en førstepræmie på grav. Han har et smukt ydre og er blevet tildelt et Dansk championat på udstillinger. Aslan deltager på praktisk jagt.

 

Rose er en dejlig lille pigehund, og er det kærligste lille væsen. Hun ved, hvad hun er værd og er sikker på at jorden kun drejer rundt for hende:-) Hun er trænet med klikker og er kvik til at lære nye ting. Hun elsker at træne. Hun har især slået sine folder i udstillingsringene, hvor hun ofte har fremvist sig overbevisende og sikkert, ligesom hun er blevet prøvens bedste hund på både 3 timers og 20 timers spor. Sidst har hun opnået en 2 pr. på 40 timers spor.

 

Vi forventer os rigtigt meget af denne kombination og glæder os til at se, hvad hvalpene udvikler sig til.

 

Ønskes yderligere oplysninger, står jeg gerne til rådighed.Mål og visioner for mit opdræt


Tryk her

Se billeder af B - kuldet her

D. 14.12.2013

Så har vi i dag sagt farvel og på gensyn til min dejlige dreng Birk. Det er med mange tårer, jeg måtte lade ham gå, men jeg har igen fundet den allerbedste familie til ham, så han får det rigtigt godt.

Nu har jeg igen 3 hvalpe på Sjælland og disse kommer til at gå på samme hvalpehold. DET er jeg bare så glad for. De tre brødre kan få så meget gavn og glæde af hinanden. Glæder mig til at høre om det første møde.

Evia og Bastian bliver hos mig og vi skal nu i gang med bl.a. klikkertræningen. De er kvikke begge to, så det skal nok blive godt.

Jeg stopper med at skrive på denne side nu, og vil istedet skrive under Sidste nyt. Igen har det været en fantastisk oplevelse at have hvalpe og jeg håber ikke at det er sidste gang, jeg oplever dette. Tak til alle mine hvalpekøbere - Både fra A og B kuldet. I er fantastiske til at skrive, ringe, sende billeder osv. og jeg er så glad for at få lov til at dele jeres oplevelser med mine "børn"

 

D. 13.12.2013

Så er hvalpene blevet 12 uger og har fået deres anden vaccination. De er så kære alle tre og de nyder hinandens selskab. Det varer dog kort, da en af drengene skal rejse på lørdag. Jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke kunne have to hanner fra samme kuld, men det har været en meget svær beslutning at skulle tage. Men da den helt rigtige familie så henvendte sig, var jeg ikke i tvivl. Beslutningen om, hvem det skulle være har til gengæld været SÅ svært - de er så dejlige begge to, men der var ingen vej udenom. Mere herom senere.

Hvalpene har været med på flere lange køreture og klarer det rigtigt fint. De får desuden daglige små gåture enkeltvis og de bliver bedre og bedre til at gå i snor.

Tanterne knuselsker dem stadig og de bliver nusset, vasket og puttet af dem alle.

Jeg får stadig billeder og opdateringer fra de nye ejere til hvalpene og det er jeg bare så glad for. Jeg glæder mig over, hvordan I har det.

 

D. 2.12.2013

I dag er hvalpene 11 uger og tiden med dem er bare så fantastisk. Jeg forsøger stadigt at give dem forskellige oplevelser og sidste søndag var vi bl.a. på besøg hos nogle børn fra børnehaven, som er vant til hunde. Den yngste på ca. 2 var fantastisk for hvalpene ligesom Victoria på 4 bare forstod at lege med dem. En dejlig oplevelse, som gav så megen træthed, at jeg ikke så hvalpene bevæge sig igen før til aftensmaden :-). Hvalpene har desuden været på gåtur enkeltvis på strøget i Vejle. Det var ikke langt vi fik gået, for mange skulle røre, kæle, nusse og snakke med hvalpene. Alle 3 var bare glade og godt tilpasse, så det var også en god oplevelse.

Hvalpene vejer nu 4 kg - i øvrigt helt det samme som Rose gjorde i den alder. Jeg kigger stadig på de to hanner med henblik på, at jeg skal sælge en af dem, men det er næsten en umulig opgave. De er alle tre så dejlige og hører bare til her. Ved godt at jeg vil gøre det meget svært for mig selv at have to brødre fra samme kuld, så jeg håber, jeg - måske - kan sende den ene afsted til en ny familie.

 

D. 24.11.2013

Ja, det er noget tid siden jeg har fået skrevet herinde, men der er sket så meget i den sidste uge. Baldur, som nu hedder Vincent rejste sidste fredag til København, hvor han nu bor hos Julian og Nicoline. Båtsman rejste lørdag til Birkerød og bor nu hos Malene, Phillip og Jørgen og mit dukkebarn Bono, som nu hedder Bilbo, rejste til Ebeltoft og bor nu hos Villads, Tine og Ole. Alle tre har klaret flytningen fint og jeg har fået flere positive tilbagemeldinger og billeder fra dem alle. Tak for det.

Så er her Bastian, Birk og lille Evia tilbage og de hygger sig vældigt i hinandens selskab. Meningen er at jeg skal beholde to, men jeg har endnu ikke kunnet vælge imellem de to hanner. De er så dejlige begge to - ja alle tre - så det bliver meget svært.

I ugens løb har de gået lidt i snor, hvilket ikke var den nemmeste opgave. Jeg lavede få minutters kontaktøvelser med dem på skift i stuen og så havde jeg deres fulde opmærksomhed. Så blev det pludselig let at gå i snor. I går tog vi op i byen i Jelling og jeg gik en lille tur med dem på skift. De mødte flere forskellige  mennesker og de klarede de fint.

 

D. 13.11.2013

Så har Bono også fået en ny familie og skal rejse herfra på lørdag. Heldigvis bliver her stadig 3 hvalpe i huset, så helt stille bliver her ikke. Bono bliver til Bilbo og skal vokse op med bl.a. en dejlig 7 årig dreng. Mikkel var 8 år, da vi fik vores gamle Freja og ingen af os glemmer den glæde, de to havde af hinanden. Håber Villads får den bedste ven i Bilbo og omvendt.

 

D. 12.11.2013

Så er hvalpene blevet 8 uger og vi går ind i den sidste uge, hvor alle er samlet. På fredag siger vi farvel til Baldur og lørdag til Båtsman. De kommer begge til gode familier, så jeg er helt sikker på, at de begge vil få et fantastisk liv. Men det bliver svært at sige farvel - de har alle fået en plads i vores hjerter.

I går var hvalpene til sundhedstjek og blev vaccineret. Dyrlægen sagde, at det var et harmonisk og velafbalanceret kuld, så det var dejligt at høre.

Hvalpene har været på køretur i både bil og i udstillingsvogn et par gange i ugens løb og de er glade for at komme ud og opleve noget. Baldur og Båtsman har gået et par spor - det skal de nu nok komme godt efter. Bastian har også vist interesse for spor - han gik selv på det, da han legede i forhaven. Sporet havde da ligget i 24 timer, men jeg var ikke i tvivl om, at han vidste, hvad det handlede om.

Vi har desuden haft besøg af Tante Milla, som er en mini Schnauzer. Hun har meget lange ben, så hvalpene skulle hoppe højt, for at bide hende i skægget.

De sidste dage går med at få ordnet papirer, hvalpepakker og så skal der bare puttes, kysses og krammes med især Baldur og Båtsman.

 

D. 6.11.2013

Hvalpene er nu gået ind i den 7 uge og trives i bedste velgående. De har fået deres 3 ormekur og er blevet chippet. Stambøgerne ligger klar og venter på at komme med hvalpene ud til deres nye ejere. I denne uge har de været med på gåtur med de store et par gange. De har dog siddet i vognen, hvilket ikke lige har været det allermest spændende for dem. De vil ud og gå selv, men jeg skal ikke nyde noget af, at have 9 hunde rendende omkring mig på stierne i Jelling :-), så de må pænt blive i vognen. De har været med på endnu et par køreture i bil og det går fint. I dag har vi haft besøg af Max - en 11 år gammel hanhund, som er tøsernes bedste ven. Hvalpene var meget interesseret i ham og lærte også lige et par drenge fif.

Vi har haft besøg igen af hvalpekøbere og det er så dejligt at opleve deres glæde og forventninger til, at de skal have en hvalp herfra. De er alle velforberedte, så de ved, hvad det vil sige, at få sådan en lille størrelse  familien.

Hvalpene får ikke mere mælk af Rose. En bed hende og så blev hun ked af det. Til gengæld har de allerede accepteret at der ikke er mere i mælkebaren og Rose kan nu lege med dem uden at de kun vil have focus på en mælketår. Hun elsker de hvalpe, så det er godt der bliver et par stykker hos os. Tanterne har også travlt med hvalpene. Klara nurser dem hele tiden, men de bliver også opdraget på ind i mellem. Tilde stjæler deres legetøj og gemmer det, så hun har det også skægt.

Se nye billeder her

 

D. 29.10.2013

Så blev hvalpene 6 uger og har fuld fart på. Jeg har købt ny hvalpegård, men det er de nu ligeglade med. De vil kun være der, når de sover. I vågen tilstand indtager de det meste af huset. De er rigtig glade for at være ude på trods af blæst, regn og kulde. De besørger hver eneste gang og jeg har faktisk oplevet 2 af mine hvalpe gå til døren og fortælle at de skal ud. Det er da sejt af sådanne små hoveder.

De har været på de første køreture i bil og det klarer de fint. I dag gik turen til børnehaven, hvor 21 børn skulle klappe og nusse dem alle. En rigtig god oplevelse for hvalpene.

De får stadig en tår ved Rose ind imellem, men spiser meget fint af hvalpefoderet. De er begyndt at få lidt tørfoder ved hver måltid og det kan de godt lide.

Legerummet bliver brugt flittigt. Af og til varmer jeg det op med en lille varmeblæser, men for det meste klarer solen det selv. Her er der mange muligheder for at tumle og så går de bare i haven, når de har lyst til det.

 

D. 22.10.2013

Hvalpene blev 5 uger i går og tiden med dem går så hurtigt. De har fået den anden ormekur - har dog ikke set orm. De har fået mad 3 gange dagligt og begynder at få det 4 måltid i dag. De spiser godt og gerne, men er bestemt også meget glad for en tår fra Rose. Rose er ihvertfald heller ikke klar til at slippe dem.

De kommer dagligt ud i stuen og i legerummet og alt bliver undersøgt grundigt. I dag har de været i haven for første gang og det var en stor fornøjelse at opleve deres gå på mod.

 

D. 14.10.2013

I dag er hvalpene blevet 4 uger og hold da op, hvor går tiden bare stærkt. Der sker noget nyt med hvalpene hver eneste dag. Tænderne pibler frem, de får 2 måltider fast føde om dagen, de viser hver især deres personligheder og de leger mere og mere med hinanden. En kæmpe fornøjelse at følge. Rose nyder stadig sin rolle som hundemor og i dag havde hun Bastian ude på gulvet, hvor hun med logrende hale forsøgte at lege med ham. Hun skal nok få glæde af dem alle sammen i de næste uger. Klara og Tilde - tanterne - står på spring til at agere tanter, men Rose har ikke givet dem lov endnu. Hun nyder dog gerne deres selskab.

Vi har haft de første mulige hvalpekøbere på besøg og venter de næste i weekenden.

 

D. 7.10.2013

Så er hvalpene blevet 3 uger gammel og der er bare sket helt vildt meget i den sidste uge. De er kommet i stuen og kassen er blevet åbnet, så de kan kravle ud i hvalpegården. De stavre rundt på deres små ben og udforsker den nye verden. De er begyndt at lege lidt med hinanden, og har stadig stor glæde at at putte sammen.

De har fået ormekur - mangler endnu en gang i morgen og de har fået deres første måltid mad. Det kunne de godt lide.

De er meget kærlige og falder helt til ro, når jeg tager dem op. Ja, de er alle lige til at knuselske og det gør jeg så.

Og så kan Baldur - lilla mand - sige som en hund - ja, hvad skal det ikke ende med :-)

 

D. 30.9.2013

Så er hvalpene blevet 14 dage gammel og de vokser med syvmile gram. De har fået øjne og  begynder nu at ligne små hvalpe. Rose elsker dem overalt på jorden og passer dem efter alle kunstens regler. Hun tilbringer alt sin tid hos dem - kigger lige ind til vi andre engang imellem, men vupti er hun tilbage i hvalpekassen igen. En stor og varm fornøjelse at være vidne til. Dog elsker hun at deltage på dagens gåtur sammen med de andre tøser.

 

Hvalpene har fået følgende navne:

 

Eden Rose Båtsman - grøn mand

Eden Rose Bastian - sort mand

Eden Rose Bono - gul mand

Eden Rose Birk - lyseblå mand

Eden Rose Belle Evia - rød pige

Eden Rose Baldur - lilla mand

 

D. 22.9.2013

Vi har fået hvalpe - læs her

 

Hvalpene er nu 6 dage gammel og både mor og børn trives i bedste velgående. De dier en del og Rose nyder det. De er allerede små personligheder hver især og det bliver spændende at se, hvad de udvikler sig til.

 

Se billeder her

 

D. 9.9.2013

Så nåede vi til d. 9 sept. hvor jeg havde en aftale om at få Rose røntgenfotograferet hos dyrlægen. Jeg ville, ligesom med Klara, have at vide, hvor mange hvalpe jeg kunne forvente. Birthe kunne se 6 stk. med sikkerhed, men var lidt i tvivl om der kunne være + en. Vi var kun lige kommet hjem, før hun ringede og sagde, at de altså troede, at der var 7 hvalpe i hende. Puha, det lød af mange, men det må hun jo klare. Satte billederne på FaceBook og der blev givet mange bud på antallet. Nogle gjorde mig mere nervøse end andre :-)

Rose er så tyk nu at det er svært for hende at få plads til maden. Derfor supplerer jeg med lidt lækkert,  giver hende flere små portioner og så går det. Har dog ikke taget så meget på som i sidste uge - hun vejer nu 12,9 kg og er 66 cm rundt om livet. Hun er i godt humør - logrer meget og møder hun nogle som hun kender, piber hun højlydt og vil kæles med. Jeg tror hun sladre om noget:-)

I morgen går hun ind i den sidste uge og det er meget spændende, hvad vi skal tage i mod. Håber alt går lige efter bogen og hvis ikke, har jeg flere som står klar med de mange gode råd.

Se billeder her

 

D. 3.9.2013

I dag går Rose ind i 8 uge og der er nu 14 dage til hvalpene ser dagens lys. Jeg mærkede liv i går for første gang med sikkerhed og det var en skøn fornemmelse. Hun vejer nu 12,5 kg og måler 63 cm rundt om livet. Hun har det godt, men bliver mere og mere besværet af den tykke mave. Hun har haltet i et par dage på det ene forben, men er igen fit for fight og vi går dagligt vores tur på 1,5 km. Hun nyder at komme ud og opleve noget andet end bare at ligge herhjemme og være tyk :-). Hvalpekassen er sat på værelset og hun ligger gerne i den. Især hvis varmelampen er tændt - det nyder hun. Og så er kyllingen lagt i fryseren - så der er noget lækkert til hende, når det hele er overstået.

 

D. 27.8.2013

Rose går nu ind i 7 uge af sin drægtighed og hun ligner en meget smuk og glad flodhest. Hun vejer 11,2 kg og er 57 cm rundt om livet. Hun tager ved nu. Spiser rigtigt godt og nyder hendes og de to andre tøsers daglige gåtur på ca. 1,5 km. Hun tisser helt vildt - skal ud om natten op til 3 gange, men så putter hun sig fint igen. Uha, tiden går hurtigt og vi skal snart være klar. Jeg er i gang med de sidste indkøb, hvalpekassen står nymalet og meget flot - lige til at hoppe i.

 

D. 20.8.2013

Rose går nu ind i uge 6 - 36 dag og blot 4 uger tilbage. Hun vejer nu 9,9 kg og er 49 cm rundt om livet. Hun har det rigtigt godt - logrer meget og er glad. Hun bliver hver uge sat lidt op i foder og hun vil løbet af næste uge blive kørt over på hvalpefoder. Hun begynder dog at forberede mig på hvalpe, da hun vækker mig hver nat - hun skal tisse. Ja, jeg kan jo lige så godt vænne mig til, at jeg i den kommende tid ikke får så megen søvn :-)

 

D. 14.8 2013

I dag har jeg fået Rose scannet og hun er drægtig og venter flere hvalpe. Det har igen været en spændende ventetid, hvor jeg ikke har været helt sikker på, om der var hvalpe på vej, men jeg så alligevel nogle tegn, så som øget sult, lidt kvalme osv. som kunne indikere, at der var småfolk på vej. Så for at komme tvivlen tilgode, valgte jeg at få hende scannet og jeg blev meget glad, da dyrlægen sagde, at der var bid. Så nu venter vi igen hvalpe i vores lille familie og vi glæder os vildt. Denne gang skal Klara jo, ligesom Tilde, være tante og jeg håber inderligt, at Rose giver dem lov til at deltage i pasning og opdragelse af de små pus.

 

 

Dorte Sørensen, Hvesager 58, 7300 Jelling. Tlf. +4530281141. dorte@jellingnet.dk