C - kuldet

Hvalpe fra Kennel Eden Rose

 

C kuldet efter Klara og Ecco


Mål og visioner for mit opdræt

Tryk her

Stuttleggens Klara

Ecco von Ossinuss

A - kuldet efter Klara og Ecco -

Tryk her

 

B- kuldet efter Aslan og Rose -

Tryk her

 

Se billeder af:

 

C - kuldet efter Klara og Ecco -

Tryk her


Læs om Stuttleggens Klara her

 

Se billeder af Klara her

 

D. 3.11.2014

Ja, pludselig gik det hele stærkt og jeg fik en henvendelse på Coco fra en dejlig familie fra Vejle. De havde set hende på min hjemmeside og måtte bare eje hende, så søndag d. 26.10 rejste Coco hjemmefra. Så var der Cato og Malthe tilbage. Malthe rejste d. 30.10 og Cato var alene med de store. Dagen efter fik jeg en henvendelse fra en sød dame fra Herning, som også havde set ham på min hjemmeside og hun hentede Cato i går søndag. Uha, hvor var det svært at sende sidste mand afsted, men jeg har hørt fra hende flere gange og han har det så fint.

Alle hvalpene har klaret overgangene godt og jeg får gode meldinger på næsten helt renlige og dejlige hunde. Det har endnu engang været en stor oplevelse at have hvalpe og efter en pause, vil jeg helt sikkert glæde mig til det næste kuld.

 

D. 23.10.2014

Så har hvalpene rundet de 10 uger og de to første har forladt reden. Calle og Bertha er flyttet til samme familie og skal være sammen altid. En stor glæde for hvalpene, familien og ikke mindst jeg. Jeg får ofte gode meldinger fra familien, så de har det begge så godt. Cara rejser i morgen og Malthe bliver hentet af sin mor på næste torsdag. Så er her Coco og Cato tilbage, som endnu ikke har fået en ny familie. De er begge to dejlige og livlige hvalpe, som nyder livet til fulde.

 

D. 15.10.2014

Så er hvalpene blevet 9 uger og trives så fint. De hører lyd CD imens de leger og ingen reagerer negativt på larmen derfra. De har fået flere bilture og hvalpene siger ikke en lyd undervejs. De er trygge og meget kærlige ved mennesker og især børn, ligesom de har haft fornøjelsen af at møde den dejligste schæfertæve Nova. Hun var bare et hit for hvalpene, da de først fandt ud af, at selvom hun var stor, var hun meget venlig. De har fået deres 1 vaccination og har fået en sundhedsvudering hos dyrlægen, så nu er de snart ved at være klar til at forlade reden. Bertha rejser på lørdag og hun er så heldig, at hun får sin bror Calle med til den nye familie. Det varmer mig stort om hjertet at de har hinanden, samtidigt med at jeg ved, at familien har stort overskud og kærlighed til at rumme dem begge.

 

D. 8.10.2014

8 uger idag - hurra til alle ungerne. Jeg har ved dette kuld hvalpe valgt, at de bliver hos mig indtil de er 10 uger gamle, så vi fortsætter det dejlige samvær og læring lidt endnu. Heldigvis - for selvom de er meget aktive lige nu, så har de stadig brug for trygheden ved deres hundemor, menneskemor, tanter og onkel. 

Klara er begyndt at lege med dem og hun elsker det. Det har været svært for hnde at komme tæt på dem, da de ville have en tår mælk, men nu nusser og putter hun med dem og er bare så glad. De andre begynder så småt at opdrage lidt på hvalpene, når de er for trælse, men de gør det på en fin måde.

 

D. 5.10. 2014

Så er hvalpene blevet 7 uger og udviklingen af dem går i fuld fart. De har fået tredie og sidste ormekur, de er blivet chippet og har fået stambøger og de har haft besøg af flere børn - Victoria, Nicoline og Nicklas.

De leger i hele haven nu og nyder de udfordringer der er derude. I dag har de været på den første biltur og turen gik til skoven. Uha, et mylder at holde sammen på dernede, men sjovt var det. Nu sover de tungt og drømmer sikkert om de nye oplevelser som bl.a. bød på skud fra jægerne. Det tog de alle i stiv pote.

 

D. 28.9.2014

Hvalpene er blevet 6 uger og har fuld fart frem. De er nu over hele haven og undersøger/bider i alt. De tumler også vældigt med hinanden og det lyder lidt vildt ind imellem, men få minutter efter ligger de og putter sammen. De er på fuld kost nu - 4 gange dagligt. De 3 af gangene får de hvalpefoder og de slutter af til nat med A 38. Det bekommer dem vel.

 

D. 18.9.2014

Hvalpene er blevet 5 uger og trives med både store og små. Vejret har været så fint, så de er ude i haven al det som kan lade sig gøre. Det betyder at de besørger derude og de er rigtig gode til det og det er minimal, hvad jeg skal tørre op herinde. De har fået 2 ormekur - har nu ikke set orm på dem endnu.

 

D. 11.9.2014

Så er hvalpene blevet 4 uger og hu hej, hvor det går. De får nu mad 3 gange dagligt og er rigtige glade for det, men de får nu også en tår ved Klara mange gange i løbet af dagen. De bevæger sig meget rundt i hvalpegården og de er begyndt at komme lidt ud i stuen. Evia er helt tosset med dem. Hun vil så gerne lege, men er også lidt bange, men hende skal de nok få glæde af. Hvalpene hopper ligesom Evia - det ser så sjovt ud. I dag har de været i udestuen for første gang og de var alle meget nysgerrige og modige.

 

D. 3.9.2014

I dag er det 3 uger siden at hvalpene blev født og hold da op, hvor går tiden stærkt. Hvalpene har udviklet sig fra at være total afhængig af deres mor til små selvstændige væsner, der begynder at gå deres egne veje. De er begyndt at lege lidt med hinanden og der kommer mange lyde fra hvalpekassen. De har været i hvalpegården i stuen i nogle dage og det går så fint. De andre hunde er meget interesseret i, hvad der foregår derinde og Klara tager deres tilstedeværelse i stiv pote. Jeg har lukket op for hvalpekassen nogle gange og den lille grå mand - Cato har været den første over rampen. Det betyder at hver gang jeg åbner, skubber han nærmest de andre væk, for at komme ud i hvalpegården og opleve verden. Han er tydeligvis et skridt foran de andre, som også er begyndt at komme ud. Alle hvalpe har i dag fået første ormekur og det klarede de fint. En halv pille og lidt A 38 - jo det gled fint ned. I løbet af et par dage, vil de få første måltid.

Vi har haft første besøg af evt. hvalpekøbere og de næste kommer på søndag. Jeg glæder mig til at vise hvalpene frem.

 

D. 27.8.2014

I dag er det 14 dage siden at hvalpene så dagens lys og alle er vokset sig store og stærke. De har desuden alle fået øjne, så nu ligner de små nuttede hundehvalpe. Klara er begyndt at kommer mere og mere ind i stuen til de andre hunde i huset og hun tager det også roligt, når de andre hunde kigger til hvalpene. Hun ved sikkert godt, at hun får brug for deres hjælp senere. Evia har haft næsen helt nede i kassen og var lidt bange, men hun lærer en masse, som hun sikkert får glæde af, når det er hendes tur. Vi går glad imod deres 3 uge og nu varer det ikke længe, før vi skal have de første besøg fra hvalpekøbere.

 

D. 24.8.2014

Tiden går bare så hurtigt med hvalpe i huset og de er allerede blevet 11 dage. De trives alle i bedste velgående - har fordoblet deres fødselsvægt - og Klara er den bedste og kærligste hundemor man kan forestille sig. Hun elsker rollen som hundemor og hun slapper godt af sammen med dem. I disse dage venter vi på at de får øjne og så ændrer deres udtryk sig væsentligt. Vi kan allerede mærke at de har forskellige temperamenter, så det bliver spændende at se, hvordan de udvikler sig. Bastian har af Klara fået lov til at gå helt tæt på fødekassen og han har snuset til lille Gul pige. Han blev helt flov og meget genert, men halen logrede hele tiden.

 

D. 13.8.2014

Klara har med mellemrum været urolig i kassen, så jeg har ikke fået sovet, men til morgen er der helt roligt igen. Hun ligger bare og hygger sig. Jeg tror ikke at det bliver idag. Temperaturen er steget igen sååå. Kl 14.30 begynder hun at blive meget urolig og kl. 15 får hun de første presseveer. Kl. 15.38 kommer den første hvalp - en fin vildfarvet hvalp på 268 gram. Klara gør alt det hun skal og hvalpene kommer rask væk intil kl. 18.45, hvor den sidste tæve kommer ved en sædefødsel. Klara har det fint og hvalpene går straks igang med at die. Kl. 22.15 kommer dyrlægen forbi og tjekker både Klara og de 6 hvalpe og alt er i orden. Vi får en lidt urolig nat, men hun passer dem til ug og slange.

 

D. 12.8.2014

Klara er på dag 61 og temperaturen er nu faldet til under 37. Det betyder at inden for halvanden døgn går fødslen igang. Hun fylder godt i landskabet - ja, nærmest en flodhest, men hun er slet ikke besværet af sin store mave. Vi går stadig vores daglige gåture og hun går i et raskt tempo. Til aften begynder hun at rive noget i tæppet og aviserne i kassen, så måske er der noget på vej.

 

D. 7.8.2014

Så runder Klara dag 56 og går ind i den sidste uge af drægtigheden. Hun vejer nu 11,8 og er 63 cm rundt om livet. Fylder godt, men heller ikke så sært da dyrlægen efter rgt. mener at hun bærer på 7 hvalpe. Hun har det rigtigt godt - trisser stadig med på små gåture. De andre hunde er rigtig gode ved hende - ved godt at der er noget nyt på vej.

 

D. 31.7.2014

Så er Klara på dag 49 og har ca. 2 uger tilbage af sin drægtighed. Hun har det rigtigt fint - går gerne med på vores gåture og nyder samværet med de andre i flokken. Hun har det varmt, men har fundet et dejligt køligt sted under sofaen. Så kan hun også lige holde øje med alle vi andre. Når jeg går forbi hende, kan jeg høre hende logre med halen. Hun vejer nu 11 kg og er 57 cm rundt om livet. Stadig som sidste gang - jeg tror der er 5 hvalpe. Jeg tror, hun får et ulige antal, da hun er større i højre side end i venstre. Mærkede liv i min hånd i går - den skønneste fornemmelse.

 

D. 24.7.2014

Så er Klara gået ind i 6 uge - dag 43 og der er ca. 3 uger tilbage. Uha, tiden går hurtigt nu - bare vi nu når det hele. Hun vejer 9,9 kg og er 50 cm rundt om livet. Det svarer ca. til sidste kuld, hvor hun fik 5 hvalpe, så jeg håber hun denne gang får 4-5 hvalpe igen. Hun har det rigtigt godt - er meget kælen og nyder opmærksomheden på hendes tykke mave. Hun ved vist, hvad der venter hende og jeg syntes næsten, jeg kan se hende smile :-)

 

D.19.7.2014

Så er Klara gået ind i 5 uge og trives rigtigt godt. Hun har tabt sig lidt i starten - som sidst - men hun er begyndt at tage på igen. Hun har den fineste lille topmave. Hun er blevet lidt skrappere overfor Bastian og Evia`hopperi, men ellers er hun sød og kærlig.

 

D. 9.7.2014

Nu er der vist ingen tvivl mere - Klara skal have hvalpe ca. d. 15.8.2014.

Jeg fik faster Hanne til at kigge billeder af Klara og der var ingen tvivl, sagde hun - Klara skal have hvalpe. Så nu går "hvalpemøllen" igang igen og det bliver så fantastisk.

 

Se billeder her

Dorte Sørensen, Hvesager 58, 7300 Jelling. Tlf. +4530281141. Email: dorte@jellingnet.dk