E - kuldet

Hvalpe fra Kennel Eden Rose

Eden Rose Belle Evia er parret med Ecco von Ossinuss og har fået hvalpe d. 22.2.2017. Der kom 3 piger og 1 dreng.

Alle 4 har fundet deres nye familier.

Jeg henviser gerne til andre opdrættere.Mål og visioner for mit opdræt

Tryk her

Eden Rose Belle Evia

Ecco von Ossinuss

E - kuldet efter Eden Rose Belle Evia og Ecco von Ossinuss -

Tryk her


Se billeder af E - kuldet her

D. 11.5.2017

11 uger i går til hvalpene og Enya og Elma er her endnu. Heldigvis - vi nyder dem begge til fulde. Gismo rejste i lørdags til Knud Erik og Birthe i Esbjerg, som havde ventet på ham siden september 2016, hvor vi mødtes første gang. Det er blevet til mange besøg siden - både inden Evia fødte og flere gange efter. Det betyder rigtigt meget for mig at jeg får lært de nye familier så godt at kende. Det gør afskeden lidt nemmere, selvom den slår benene væk under mig hver eneste gang. Men Gismo har det rigtigt godt og er en meget dygtig dreng i sin nye familie. Ella har det også rigtigt godt hos hendes familie - hun trives og er ved at kende familien daglige rytme.

Men tiden med hvalpene er ved at gå på hæld - Enya rejser på søndag og Elma på mandag. De er så klar til at komme afsted, så det skal nok blive godt. Er lidt bekymret for hvordan Evia vil have det, men jeg vil gøre alt for at hun kommer godt igennem det. Vi nyder derfor de sidste dage med bl.a. endnu et besøg  i hundeskoven med vennerne, flere køreture i bil osv.

I dag har vi haft besøg af en ny familie som overvejer en ruhåret gravbasse og måske starter hele filmen igen. Jeg vil ihvertfald glæde mig over den dejlige oplevelse det er at have hvalpe.


D.3.5.2017

10 uger i dag og her er kun 3 tilbage. Lille gule pige - Ella - rejste i fredags til sin nye familie i Billund. Der var især 3 dejlige børn som bare glædede sig til at hun skulle flytte ind hos dem og det er gået så godt. Jeg får gode tilbagemeldinger på at hun er glad, nysgerrig og meget dygtig, så det er jeg glad for. Men vær ikke i tvivl om at vi savner hende helt vildt.

De øvrige 3 trives vældigt og får oplevelser hver eneste dag.

I lørdags havde vi besøge af begge pigers familier. Det var dejligt at høre, hvor godt snakken gik og hver pige valgte selv deres egen familie at putte ved.

I søndags var de med i hundeskoven, hvor der på et tidspunkt var 16 gravhunde. Hvalpene hyggede sig helt vildt og fik den bedste oplevelse. De tog en lur undervejs, vågnede igen og var klar til at gå rundt på hele området. Det var så dejligt at se, hvor søde de andre hunde var ved de små. Især Hjalte på snart 6 mdr. synes de var noget særlige, så han legede meget med dem.

Hvalpene har også været på familiegåtur med udstillingsvognen, samt de andre hunde. Ikke fordi hvalpene synes det var fantastisk at sidde i vognen - de vil da ud - og det kom de så på skolens sportsplads. De er meget mere modige nu, løber længere væk og det kan være svært at indfange dem igen. Men alle 3 er da kommet med hjem hver eneste gang.

Jeg nyder dem hver eneste dag velvidende at de kun er til låns. På lørdag rejser prinsen - det bliver også svært.D. 26.4.2017

Så blev hvalpene 9 uger i dag og vi nærmer os dagen, hvor den første rejser hjemmefra.

Det har været en travl uge med mange besøg, så der er blevet nusset og puttet en del. Alle 4 er nu fordelt og de nye familier synes at være godt tilfredse med mine valg.

Hvalpene har haft flere køreture i bil og nu er der hurtigt ro og accept af, at de skal være i transportkassen. Ingen bliver køresyge, hvilket er en stor fordel i indlæringen. Der er blevet leget til lydbånd med masser af forskelligt larm og det reagerer hvalpene slet ikke på. De har været hos dyrlægen, blev vaccineret og fik sundhedsbøger. Ingen blev syge af vaccinen.Så vi har haft travlt, men det er gode ting for hvalpene og vi har bestemt også bare hygget.

Det er svært at forstå at tiden er gået så hurtigt og jeg kan godt mærke at afskeden nærmer sig. Det er det sværeste ved at have hvalpe. Den første rejser på fredag, den næste på næste lørdag, men heldigvis bliver de to sidste piger her indtil d. 14 og 15 maj.


D. 19.4.2017

Så blev hvalpene 8 uger i dag og selvom de gerne må rejse hjemmefra nu, bliver de heldigvis lidt længere. Jeg synes stadig de har en masse de skal lære og det gør de her, så tak til tålmodige nye hvalpeforældre for deres forståelse herfor.

Vi har haft travlt i den foregående uge - jeg har haft fri, så der er meget der er nået. Hvalpene har fået flere køreture i bilen og det går så fint, ligesom de igen har været i skoven. De bliver meget mere modige nu, så der er noget at holde øje med. Sidst var der en masse børn der gerne ville snakke og lege med hvalpene - en rigtig god læring.

Hvalpene er blevet chippet, fået stambøger og har fået den 3 ormekur. De spiser så godt nu og besørger som oftest udenfor. I nat var der kun en lille tissetår - ja, det er så hvad jeg går op i herhjemme. Så alt forløber helt som det skal og jeg nyder de mange timer, jeg har med dem. Evia går stadig med bodystock - nu med mange huller i, da hvalpene ikke er helt tilfredse med, at de ikke kan få en mælketår, men nu kan hun også lege med dem ligesom hun elsker at putte ved dem, når de er trætte.


D. 12.4.2017

Det er vildt så hurtigt tiden går og i dag er banditterne 7 uger. De stortrives alle sammen og nyder hinandens og de andre hundes selskab. Vi har for tiden en del besøg af nye hvalpeforældre, samt gode venner som lige vil have det hele med inden de rejser hjemmefra, og det nyder hvalpene og vi andre. Hvalpene har haft deres første køretur i bil og det klarede de helt fint. Turen gik i skoven, hvor de alle nød alle de mange dufte. Det var nogle trætte hundebørn vi fik med hjem. Vi har også haft besøg af Waco - en stor schæferhund - og det klarede de også med bravour. Han er så sød ved hvalpene og vi har besluttet at vi gør det om igen om en uges tid. En god måde at socialisere hvalpe på andre hunde.

Evia er stadig en fantastisk hundemor. Hun giver dem gerne al den mælk som de har lyst til, men det betyder at de ikke spiser meget mad. Jeg har derfor givet hende en bodystock på i løbet af dagen, hvilket betyder at hvalpene får mad hos hende morgen og aften, men også at de er begyndt at spise rigtigt godt ved alle måltider. Så de flytter alligevel ikke hjemmefra med modermælkserstatning og sutteflaske. Evia virker til at være godt tilpas med det hele - hun kan bedre lege med hvalpene, når de ikke hele tiden skal have mælk fra hende.D.6.4.2017

Hvalpene blev 6 uger i går og er bare så søde og meget dygtige. De er stadig dygtige til at besørge udenfor og er græsset vådt, er det ingen hindring - de elsker at være udenfor. De voksne hunde leger med hvalpene og de bliver mere og mere robuste.De har mod på livet og begiver sig længere og længere ud i haven.

De er stadig ikke på fuld hundemad, men bliver præsenteret for mad 4 gange dagligt. Men mælketåren fra mor Evia, kan de stadig ikke undvære. Det bliver spændende om dette kuld bliver sendt hjemmefra med en sutteflaske :-) Nej, de skal nok få det lært - det går bedre og bedre for hver dag. Evia er så glad for dem og leger lystigt med dem, når de er vågne.

En hvalpekøber er sprunget fra, så der er stadig en tæve som søger en ny familie. Vi venter gerne på den helt rigtige familie.


D.29.3.2017

I dag er hvalpene 5 uger og de vokser sig store og meget dygtige. De får tilbudt fast føde 4 gange dagligt, men de er ikke helt tilfredse med menuen endnu. Evia har stadig masser af mælk og det er nu engang nemmere bare at åbne munden og mælken løber i stride stømme end at skal tygge det selv. Det går dog meget bedre.

Hvalpene er meget aktive nu og vil ikke være i hvalpegården, når de er vågne. De vil ud i stuen og så styrter de rundt og leger. De andre hunde er sammen med dem nu - jeg var noget spændt på om Evia ville tillade det, men hun var bare så god og meget rolig over at de nu var flere til at passe dem. Det er en fornøjelse at se Bastian, Tilde og Rose nyde de små - ja, der er altid mindst en af dem som gerne vil lege.

Hvalpene har også været i haven og der bliver bliver både tisset og lavet derude. Ja, selv i morges kl. 05.30 stod vi alle derude, så renlighedstræningen er i fuld gang. Det giver bonus senere at være konsekvent med at få dem ud, så det er en fast del af deres hverdag nu.

Hvalpene har fået deres 2 ormekur.


D.23.3.2017

Endnu en uge er gået  - den 4 - og det er næsten ikke til at forstå, så meget der sker. Alle 4 har tænder i hele munden og har haft det siden sidste onsdag. Det betyder at de ind imellem bider lidt i Evia og det bliver hun godt nok ked af. Hun opdrager dem lidt og på en fin måde, men det glemmer de vist :-) Jeg har forsøgt med rigtigt mad i hele den sidste uge - både morgen og aften, men det går ikke så godt med at de spiser selv. Jeg var gjort opmærksom på at det kunne blive sådan, da der er masser af mælk i mælkebaren, men jeg fortsætter alligevel med at prøve hver eneste dag. Synes måske det gik lidt bedre i aften, så jeg håber de får det lært. Evia er noget tynd og det vil hjælpe hende ikke at skulle give dem mælk hele tiden.

Vi har i den sidste uge haft flere besøg af hvalpeinteresserede og både Evia og hvalpene er så gode til at tage imod både børn og voksne. Jeg er så stolt af hende.

Hvalpekassen er pakket sammen og hvalpene er nu kommet i en stor kasse på gulvet, hvilket betyder at de selv kan gå ud og ind. Det betyder også at de tisser mm. på aviserne og holder kassen ren. Den første start på renlighed.D. 15.3.2017

Så blev hvalpene 3 uger og hvor går tiden hurtigt. Der sker så meget i hvalpekassen hver eneste dag og den er næsten ikke til for mig at komme fra om morgenen. Hvalpene bliver mere livlige nu, stavre rundt og siger mange sjove lyde. De begynder at lege lidt og nyder hinandens selskab. Evia nyder nu at være i stuen med hvalpene og kommer rigtig meget ud til os andre. Hvalpene sover ofte i flere timer ad gangen, så hun får også oplevet andet end bare at passe hundebørn. Hun bliver mere tryg ved at jeg og andre tager hvalpene op - ja, hun vokser med opgaverne hele tiden.

De andre er noget interesseret i hvad der sker i hvalpegården, ja nogen gange går Tilde faktisk med mig derind, selvom Evia også er der. Uh, jeg får hende hurtigt ud, men Evia tager det nu meget roligt.

Hvalpene fik deres første ormekur i går og det gik fint.


Navne:

Turkis mand: E.T. Gismo

Rød pige:Elma

Gul pige: Ella

Lilla pige: Enya


D. 8.3.2017

I dag er det 2 uger siden at hvalpene kom til verden og hvor er der bare sket meget. Fra at de har været nærmest pupper til at ligne små hundehvalpe - det er helt vildt. Alle har fået øjne og er bare så søde at kigge på. Joh, jeg er en stolt hundebedste.

Da de alle virker meget robuste og Evia udviser mere ro i forhold til de andre hunde i huset, har jeg i dag flyttet dem ind i stuen. Hvalpene har ikke reageret - de kan knap se og slet ikke høre endnu, men Evia skal lige vænne sig til det. Er dog sikker på at hun synes det er ok om et par dage. Jeg nyder al min tid sammen med både hundemor og de små - de andre hunde synes vist, at jeg bruger for meget tid med dem :-) Tilde har været inde og snuse til hvalpene og hun var så glad, så glad. Håber hun bliver ligeså god en tante for dette kuld, som hun har været for de andre kuld.


Vægt:

Turkis mand: 1155

Rød pige: 1015

Gul pige: 874

Lilla pige: 950


D. 1.3.2017

Så er hvalpene blevet en uge og hu hej hvor det går. Aldrig har jeg haft så kornfede hvalpe - det er nok fløde Evia giver dem.


Vægt:

Turkis mand:732

Rød pige: 634

Gul pige: 538

Lilla pige: 626


Alle trives og Evia elsker tiden i hvalpekassen. Hun kommer dog stadig ind til os andre ind imellem, ligesom hun virker roligere ved, at de andre stikker snuderne igennem lågen i døren.D. 27.2.1017

Nu er hvalpene 6 dage og trives så flot. Evia klarer opgaven som hundemor så fint og nyder bare at ligge hos hvalpene. Hun er også begyndt at komme lidt ind til de andre hunde i stuen, ligesom hun sover noget af natten i min arm. Hun er med på små gåture og nyder dem, men er også glad for at komme i hvalpekassen igen. Alle hvalpene tager godt på - ja den store hanhund vejer nu over 600g. Så det er ren idyl hos os.


D. 22.2.2017

Så er 4 små stjerner kommet til verden hos os - 3 piger og en dreng. Evia måtte igennem en lang fødsel, som desværre endte i et kejsersnit, men hun har klaret hele påstyret så flot og er en fantastisk hundemor. Hvalpene spiser og sover dagen lang og Evia nurser og putter med dem.


Vægt:

Turkis mand: 364g

Rød pige: 350g

Gul pige: 304g

Lilla pige: 322g

 

Se billeder her


D. 17.2.2017

Uha, hvor tiden bare er gået hurtigt og Evia er på vej ind i den sidste uge af hendes drægtighed. Hun har det rigtigt godt - går stadig med på gåture og hvis jeg ikke holder hende tilbage og sætter tempoet ned, ja så er hun den der går forrest. Turene bliver dog mindre og mindre - til stor irritation af de andre rødder.

Hun har lidt sværere ved at spise al hendes mad nu, men med lidt vand i, ryger det alligevel ned.

Jeg må indrømme, at når jeg kommer hertil i mine hundes drægtighed, så fortryder jeg altid, hvad jeg har gjort ved dem. Evia ligner virkelig en flodhest og pruster af og til som en af samme. Men der er ingen vej tilbage, så tiden går med hygge, nussen, mærke hvalpe i maven og rengøring :-) Joh, vi er ved at være klar.


Vægt: 12.995 - en vægtøgning på 1.235 kg.


Mål: 63 cm.


D. 10.2.2017

Så er det 7 uger siden at Evia blev parret og om kun 2 uger er hvalpene her. Vi er så spændte. Kigger jo meget på hende og prøver at forestille sig, hvor mange hvalpe der er. Det er svært, men jeg tipper på 3-4 stk. Et fint lille kuld, som vil være perfekt for en førstegangs hundemor.

Mærkede for første gang liv i aftes - det er så fantastisk hver eneste gang. Glæder mig allerede til at skulle sidde med mine hænder på hendes mave hele aftenen. Men ellers er hun frisk som en havørn. Livlig og glad - ja, hun går stadig forrest på gåture, selvom hun har noget mere vægt at bære på.


Mål: 59 cm


Vægt:11.760 kg - en vægtøgning på et kilo.


D. 3.2.2017

I dag er det 6 uger siden at Evia blev parret og hold da op, hvor tiden går hurtigt. Hun har det rigtigt godt - er glad og til tider temmelig fjollet. Hun viser gerne og hele tiden sin tykke mave frem - hun ved at der er noget undervejs.


Vi har fået hvalpekassen ind på værelset og hun har været i den et par gange. Tænker måske at de andre hunde kender kassen og ved hvad der skal ske - de vil ihvertfald gerne ligge i den :-)


Vi har fået henvendelser fra interesserede hvalpekøbere og de første aftaler for besøg er lavet her i weekenden. Jeg vil rigtigt gerne at hvalpekøbere kommer på besøg inden hvalpene bliver født, da de så kan få en ide om de har lyst til at få en hvalpe herfra, ligesom jeg kan få et billede af, om mine hvalpe skal bo hos dem. Det går som regel rigtigt godt.


Mål: 53 cm


Vægt: 10.760 kg - en vægtøgning på 700g.D. 27.1.2017


I dag er det 5 uger siden at Evia er blevet parret med Ecco og hun blir fin og rund. Hun vejer 10.060 kg og har taget ca. et kilo på siden da. Hun har det rigtigt godt og nyder opmærksomheden.

Det er Evia`s første kuld og det bliver spændende at se, hvad hun giver fra sig. Begge forældre er sunde og har det fineste temperament, så hvalpene kan kun blive søde. Da de begge er vildfarvede, har jeg en forventning om at alle hvalpene bliver vildfarvede. Måske mørk vildtfarvede, da de begge er mørke.


Mål: 49 cm.                                                       

Dorte Sørensen, Hvesager 58, 7300 Jelling. Tlf. +4530281141. Email: dorte@jellingnet.dk