A - kuldet

 

Hvalpe fra Kennel Eden Rose - A kuld 2013

 

Se billeder af A kuldet her

Lilla pige Amy (Bella)

Sort dreng Arthur (Viggo)

Rød pige Alva

Blå dreng Aston

Grøn mand AugustMål og visioner for mit opdræt

Tryk her

 

D. 19.7.2013

 

Så var det August`s tur til at rejse hjemmefra. Han blev i dag hentet af Kirsten og Poul fra Rungsted. Han har boet hos os i 4 mdr. og det var svært at skulle sige farvel til ham, men jeg ved med sikkerhed, at han vil få det bedste hundeliv hos Kirsten og Poul. Han vil være i centrum i deres liv og det er vist lige noget for August.

Det var så sidste gang der blev skrevet på denne side og sat billeder af hvalpene ind på hvalpesiden. Nu vil jeg sunde mig et par dage og så skrive lidt om, hvad denne oplevelse har betydet for os.

 

D. 30.6.2013

 

I dag har August og jeg været på besøg hos bror Aston i Haderslev. Det var så dejligt at se ham igen - en glad dreng i en dejlig familie. Se billeder fra samværet imellem Aston og August her

 

D. 13.6.2013

 

I dag blev August solgt som sidste mand i kuldet. Han skal bo hos Kirsten og Poul i Rungsted. Han skal dog blive hos os intil midt i juli og vi vil alle nyde ham i fulde drag.

 

D. 31.5.2013

 

Idag blev Aston hentet af Vivi og Peter som bor i Haderslev. Det var svært at sige farvel til ham, men jeg ved at han vil få et rigtigt godt hjem - ligesom de andre 3 søskende. Så har jeg lille August tilbage. En rigtig charmetrold som nu bliver opvartet af 2 tanter og en meget kærlig mor.

 

D. 26.5.2013

 

Der er sket en del den sidste uges tid. Hvalpene er blevet vaccineret og har alle fået et sundhedschek hos dyrlægen. Desuden har jeg fået ordnet alle papirerne, så det var klar til Bella skulle hentes torsdag aften. Det var hårdt at sige farvel, men allerede samme aften fik jeg en besked og et billede fra Jette - Bella havde det godt. Fredag var det så Alva som Lisbeth og Ida hentede og senere Viggo som Mette og David hentede. Også dem fik jeg hurtig en besked fra, så jeg har ro i mit hjerte - de har det begge godt i deres nye hjem. Her blev det stille - vi var alle lidt triste i går, så vi alle kørte en tur ud til farmor og blev forkælet. I dag har August og Aston været med på en lang tur rundt i Jelling. De store gik og de små sad i vognen. Vi havde en dejlig tur som tog et par timer og humøret er igen steget lidt - nu leger drengene med hinanden igen og tanterne passer godt på dem.

August og Aston er stadig til salg. Men indtil da, vil jeg nyde dem i fulde drag - de er nogle dejlige drenge begge to.

 

D. 19.5.2013

 

Endnu et par bilture i ugens løb. Først en tur til gravhundeklubben, hvor hvalpene var i manges hænder og dagen efter var vi et tur i DCH, hvor hvalpene bl.a. mødte Elliot - en Parsons terrier, som elsker hvalpe. Og i fredags var hvalpene og Klara med en tur i børnehaven. Det tog de alle i stiv arm og børnene var vilde med dem.

Nu går jeg ind i den sidste uge med Bella, Viggo og Alva. De bliver hentet af deres ejere henholdsvis torsdag og fredag. Jeg ved med sikkerhed at de kommer til de helt rigtige familier, men klumpen i halsen over at skulle sige farvel vokser for hver dag der går. August og Aston er ikke solgt endnu - heldigvis - så jeg håber det bliver lettere for både Klara og jeg at sige farvel, når de er tilbage.

 

D. 14.5.2013

 

I dag er hvalpene 7 uger. Jeg kan slet ikke forstå, hvor tiden er blevet af, men at det er dem der tager tiden, skal I ikke være i tvivl om. Jeg elsker at være sammen med dem og der bliver kysset og krammet til den store guldmedalje. De får ikke mere mælk hos Klara - hun har lukket mælkebaren og det kan ses på de større mængder mad de spiser. De er næsten helt renlige om dagen. De er fantastiske til at besørge i haven eller på aviser - håber de husker det, når de kommer ud til de nye familier. De har haft endnu en biltur - denne gang en lang en og det klarede de også flot. I morgen bliver de chippet og senere skal de med til gravoplæring i Ørum :-)

 

D. 6.5.2013

 

Der sker næsten noget nyt med hvalpene hver eneste dag. Lige nu er vejret bare med os. De starter med at komme i haven allerede kl. 06.00 og de er rigtig gode til at tisse og andet derude. Det giver meget mindre arbejde til mig herinde :-). Derefter spiser de morgenmad og så vil de lige ud igen. Døren til stuen står åben og de render ud og ind. Så er det tid til at sove lidt og efter et par timer, starter det hele forfra. I dag har de været med på deres første køretur i bil og første gåtur i skoven. Det var en fornøjelse at se dem stavre afsted. Bella blev faktisk væk fra os og jeg kunne ikke høre hende, men så gik jeg tilbage til stedet, hvor vi havde været og der var hun. Flot gået på bagspor af en lille tøs på 6 uger i morgen.

 

D. 30.4.2013

 

I dag er hvalpene blevet 5 uger og de udvikler sig med hastige skridt. Ja, faktisk bogstavligt, da de er blevet noget hurtigere til bens. De er i haven flere gange dagligt og jeg kan se, deres bevægelses radius udvides for hver dag. Rose elsker at være sammen med dem. Hun tumler rundt, skubber til dem og har det noget så sjovt. Hvalpene syntes også Rose er sjov, så de får meget tid til at gå med at lege.

Hvalpene har i dag fået ormekur for anden gang.

 

D. 26.4.2013

 

I går satte jeg ekstra hegn op i haven og i dag kunne hvalpene så prøve at komme ud for første gang. Sikke en dejlig oplevelse. De er så nysgerrige, så alt skal prøves. Alle 5 fik tisset i græsset og det var vist en ok følelse :-) Nu er de faldet omkuld og drømmer nok sødt om farver, dufte og blæsevejr. Se billeder her

 

D. 23.4.2013

 

Hvalpene bliver i dag 4 uger - kan slet ikke forstå, hvor tiden bliver af. De er så sjove nu - tumler og leger i kassen, spiser godt, vokser og trives i bedste velgående. Tænderne pibler frem i munden på dem alle, men Klara lader sig endnu ikke mærke med, at det er hårdt for hende at amme dem. Hun er den dejligste hundemor med masser af overskud og god energi. Hun er dagligt med på en lang gåtur sammen med Tilde og Rose og den nyder Klara i fylde drag. Tilde hyggede i dag med Amy - en dejlig oplevelse at se Tildes forsigtighed overfor Amy. Hun lod hende også patte lidt - man skal vel hjælpe der hvor man kan.

 

D. 21.4.2013

 

Hurra til Klara som har fødselsdag i dag. Den bliver fejret i hvalpekassen med hendes hvalpe.

Hvalpene kommer mere og mere ud af hvalpekassen og de er blevet gode til at tisse på aviserne. De leger i korte momenter og sover stadig en del. Farmor Ninna har været på besøg i dag og hun er vist godt tilfreds med resultatet af hvalpene. De er velnærede, meget ens i størrelse og vægt, dygtige og meget smukke :-) Gode ord at få med fra en "gammel" opdrætter.

De får nu mad to gange dagligt bestående af hvalpefoder, torskerogn og A 38. De spiser godt og tåler det i maverne.

 

 

D. 17.4.2013

 

Vi har besøg af hvalpekøbere i denne tid og det er bare søde og velforberedte folk der har været her. Mine hunde kan vist ikke få et bedre sted at bo i fremtiden.

Hvalpene er nu blevet 3 uger og er begyndt at lege/sloges lidt i hvalpekassen. Den er mange lyde på og de kan godt se ud til at være lidt hårde ved hinanden. De leger i 5 min. og så sover de igen.

I går fik de hundemad for første gang og det blev taget vældig godt imod. Alle hvalpene fik smagt på det og især den lille pige tog godt for sig af retterne. De får i et par dage, et måltid om dagen. Alle har fået ormekur.

 

D. 6.4.2013

 

De to sidste hvalpe har også fået øjne og alle fik i dag klippet kløer. De trives alle i bedste velgående.

 

D. 5.4.2013

 

3 af hvalpene har i dag fået øjne - kun 11 dage. De er bare så søde og slet ikke til at stå for.

 

D. 3.4.2013

 

I går var det 8 dage siden at hvalpene blev født. Dagene er gået med hastige skridt og det har været fantastisk at være tilskuer til deres trivsel. Klara har masser af mælk i mælkebaren og de har taget sig godt af retterne og fordoblet deres vægt. Hun passer dem rigtig flot og nurser dem dagen lang.

Hvalpene har fået navne og kommer til at hedde:

 

Pige 1 - Eden Rose Alva

Dreng 1 - Eden Rose Aston

Dreng 2 - Eden Rose August

Pige 2 - Eden Rose Amy

Dreng 3 - Eden Rose Arthur

 

D. 27.3.2013

 

Klara fødte i går 5 smukke hvalpe - 2 tæver og 3 hanner. Fødslen gik rigtigt fint - hun var bare så dygtig. Der er 3 røde og 2 vildtfarvede hvalpe. Jeg glæder mig til at lære dem at kende og vil nyde hvert minut sammen med dem og Klara. Se billeder her

 

D. 20.3.2013

 

Klara går nu ind i 9 og sidste uge af sin drægtighed. Hun vejer 12,1 kg - har taget 3,5 kg på og er 62 cm rundt om livet. Hun spiser ikke så meget mere, da der ikke er så megen plads til maden, men jeg giver hende mange små måltider, så både hun og hvalpene får nok. Hun er stadig med på gåture og går gerne i et frisk tempo. Hun er glad og logre meget - tror hun glæder sig ligesom jeg.

 

 

D. 15.3.2013

 

Klara har nu gået drægtig i 52 dage og nu kunne jeg ikke vente længere. Jeg måtte simpelthen vide, hvor mange hvalpe hun gemmer på. Og 5 små babyer bærer hun - et fint antal. Aktiviteten hos dem er steget og jeg kan nu mærke meget liv hos hende. Jeg glæder mig så meget til de er her.

Se billeder her

 

D. 13.3.2013

 

Klara går nu ind i uge 8 og ligner en flodhest - en sød en. Hun vejer 11.2 kg og er 57 cm rundt om maven. Hun begynder at blive lidt besværet af sin drægtighed, men humøret er i top - hun logrer konstant. Hun kan ikke holde sig en hel arbejdsdag mere, så hun tisser på en avis i køkkenet. Hun er dog så venligt at hun pakker avisen sammen. Hun sover godt om natten, men skal af og til ud midt på natten. Vi glæder os til de små kommer.

Her til aften har jeg med sikkerhed mærket liv fra de små pus. En dejlig fornemmelse at have i hånden.

 

D. 6.3.2013

 

Klara er nu i starten af 7 uge og hun bliver stadig tykkere. Vejer nu 10 kg og er 52 cm rundt om livet. Hun har det rigtig godt - er en rigtig hyggefryns. Hun er kommet på hvalpefoder og får nu natmad, hvilket betyder, at hun sover fint om natten igen. Det er en hel speciel oplevelse at følge hende vokse på så tæt hold. Hun er bare så dejlig.

 

D. 26.2.2013

 

Klara er nu i starten af 6 uge af hendes drægtighed og hun har det rigtigt godt. Er glad - halen kører på hende uafbrudt og hun er meget kælen. Hun er konstant sulten, så jeg spæder op med et par gulerødder i løbet af dagen. Sover uroligt om natten, så homonerne kører nok på højtryk.

 

D. 18.2.2013

 

Jeg har i dag fået konstateret, at Klara skal have hvalpe. De forventes at se dagens lys i den sidste uge i marts.

 

Klara er begyndt at tage på og "Farmor" kunne med sin lange erfaring se, at hun er med hvalpe. Jeg var dog utålmodig og måtte lige forbi dyrlægen for at få hende scannet og det var en glædelig besked jeg fik.

 

Så nu går jeg i hvalpe boblen og begynder at gøre klar til de små pus kommer. Der skal læses bøger, samles aviser, lægges nyt gulv i stuen, nusses om Klara - ja, jeg glæder mig som en sindsyg til mine første hvalpe.

 

Se billeder her

Dorte Sørensen, Hvesager 58, 7300 Jelling. Tlf. +4530281141. Email: dorte@jellingnet.dk